Submenu

Openbare ruimte

16-05-2022
56 keer bekeken 1 reacties

De openbare ruimte is de ruimte of plaats die voor iedereen in de buurt toegankelijk is. Hieronder vallen bestrating en beplanting, maar ook de speelplekken en ruimte voor ontmoeting (bijv. fijne plekken om te zitten).

De openbare ruimte is op een aantal plekken aan vernieuwing toe. Hierbij kunt u denken aan verzakte stoeptegels of het ontbreken van bankjes en prullenbakken. Ook is de buurt vrij groen, maar dit groen is niet altijd even toegankelijk en goed onderhouden. 

Tot eind juni 2022 was u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen over dit onderwerp. Dit is nu niet meer mogelijk. Op dit moment worden alle reacties verzameld en gebruikt om het stedenbouwkundig programma van eisen definitief te maken. Via deze link leest u terug wat er met de reacties gedaan is.

Afbeeldingen

Karen

13-06-22 om 22:47

F, G en I spreken mij persoonlijk niet aan als het gaat om zelfstandige voorbeelden van groene, beleefbare buitenruimte. Alledrie deze vormen van groen zijn in combinatie met het groen op de andere foto's aantrekkelijk maar zeker niet als enige groenvoorziening in de buurt. 

Daarnaast zou het mooi zijn als niet al het volwassen groen in de buurt verloren gaat of wordt vervangen door 'jong groen'. 

Ik heb geen heel uitgesproken mening over wat voor groen en wat voor beleefbare buitenruimte er moet komen. Zolang er maak rekening wordt gehouden met klimaatadaptatie (in mijn straat heb je bijvoorbeeld regelmatig water in de kruipruimte na hevige regenval en het zou fijn zijn als dat in de toekomst beter wordt maar zeker niet erger).  Daarnaast pleit ik voor een goede balans tussen bebouwing, bijbehorende parkeerruimte, veilige wegen/voetpaden en groene ruimte. 

Het gebied is dichtbevolkt. Bewoners van de hoogbouw hebben zelf weinig buitenruimte. Het is daarmee essentieel dat die buitenruimte in de omgeving wel aantrekkelijk is en uitnodigt tot beleving en beweging. 

Cookie-instellingen