Submenu

Digitale peiling schetsen

Begin

13-05-2024 om 00:00

Einde

04-06-2024 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Projectwebsite

Van 13 mei tot 2 juni heeft op de website een digitale peiling open gestaan voor vier schetsen. U kon een reactie achterlaten onder de schetsen en een waardering geven tussen één en vijf sterren. De ontwikkelaar gebruikt de digitale reacties op de schetsen om de bouwenvelop op te stellen.

Participatiemoment geweest, verslag online!

Het verslag van de digitale peiling is te vinden op de pagina over het proces, of door op deze link te klikken.

Wat komt er?
1. Een gebouw tussen de 3 en 10 verdiepingen, met het hoogste deel aan de westkant. Dat is het deel langs het spoor, in het verlengde van de Van Lieflandlaan.
2. Het gebouw krijgt verschillende functies. Zoals wonen en werken. Een deel van het gebouw blijft kantoor.
3. Verschillende soorten huurwoningen (waarvan 75% sociale huur of middenhuur).

Wat ging vooraf?
In september 2022 heeft het college van burgemeester en wethouders het intentiedocument (IDOC) vastgesteld. Daarna heeft de gemeente Programmatische Uitgangspunten (PUp) uitgewerkt. In de PUp staan de randvoorwaarden, wensen en eisen van de gemeente voor het plan van de ontwikkelaar. Tijdens de bijeenkomst die plaatsvond op 24 januari 2024 kon u reageren op de conceptuitgangspunten. Het college heeft de PUp op 16 april 2024 vastgesteld. U vindt het IDOC en de PUp op: www.utrecht.nl/krammlaan2-10.

Sinds de bijeenkomst in december werkten we aan:
1. Een concept bouwenvelop.
2. De uitwerking van 1 schetsontwerp, naar 4 verschillende ontwerpen om op te reageren. 

Denkt u mee?
De ontwikkelaar peilt graag bij u wat u van de nieuwe schetsen goed en minder goed vindt. Op basis van de reacties op de schetsen en de eisen vanuit de gemeente maakt de ontwikkelaar een schetsontwerp voor de volgende fase (het maken van de bouwenvelop). Uw mening is dus belangrijk. Daarom hopen we dat u reageert.
U vindt de vier schetsen op www.projectpagina.nl/christiaan+krammlaan/peiling. Als u op een van de schetsen klikt, komt u uit bij de pagina met meer informatie en beeldmateriaal. U kunt op twee manieren reageren:

1. U kunt op de pagina van de vier schetsen een waardering geven (1 tot en met 5 sterren).
2. U kunt een reactie achterlaten op één of meerdere schetsen. U kunt uw reactie typen in het opmerkingenveld.

Datum: 13 mei t/m 2 juni 2024
Locatie: project website

Vervolgstappen
Het programma van uitgangspunten is door het college vastgesteld en de ontwikkelaar is begonnen met een concept bouwenvelop. De ontwikkelaar gebruikt de digitale reacties op de schetsen om de bouwenvelop op te stellen. In de bouwenvelop worden de eisen, wensen en randvoorwaarden voor het nieuwe gebouw verder uitgewerkt. Daarnaast worden de digitale reacties gebruikt om het schetsontwerp voor het nieuwe gebouw definitief te maken.

Als de concept bouwenvelop en het schetsontwerp definitief zijn, kunt u reageren op de concept bouwenvelop als deze ter inzage wordt gelegd door het college. Alle reacties en de antwoorden komen in een reactienota. We kunnen de bouwenvelop nog aanpassen na de reacties. Het college neemt uiteindelijk een besluit over de bouwenvelop. Als alles volgens planning verloopt, wordt in 2025 het gebouw gesloopt. De nieuwe woningen en kantoren zijn dan naar verwachting in 2026 klaar.

Cookie-instellingen