Submenu

Schets D

22-04-2024
282 keer bekeken 14 reacties

Lees hier meer over Schets D en reageer! Wat zijn volgens u de voor- en nadelen van deze schets? Reageren kan van 13 mei tot en met 2 juni 2024.

Introductie
In september 2023 hebben we voor de herontwikkeling van C. Krammlaan 2-10 een aantal schetsen aan de buurt getoond, waarna we in januari 2024 één specifieke schets met de buurt hebben besproken. De ontwikkelaar is vervolgens verder gaan schetsen aan mogelijkheden voor de toekomst van deze plek en om te onderzoeken of de kantoorruimte op andere manieren verdeeld kan worden over het gebouw. Deze vraag komt voort uit het participatieproces, waarin mensen twijfelden over de sociale veiligheid in de avond bij het hoogte-accent met vier verdiepingen kantoren.

Dit onderzoek heeft geresulteerd in drie nieuwe schetsen. Met de peiling op deze projectwebsite leggen we de reeds besproken schets én drie nieuwe schetsen aan u voor. We zijn benieuwd wat u voor- en nadelen van iedere schets vindt. Wij gebruiken uw reactie bij het opstellen van de bouwenvelop. Wij vragen u dus niet een stem uit te brengen op één schets, maar om juist feedback te geven op iedere variant. Mogelijk leidt dit tot een combinatie van goede dingen uit de verschillende schetsen. We streven ernaar om de bouwenvelop nog voor de zomer met u te delen. U kunt reageren van 13 mei tot en met 2 juni.

Belangrijkste aandachtspunten in Schets D:

Onderwerp

Beschrijving van de situatie in deze schets

Aantal bouwlagen en uiterlijk bebouwing

Het hoogteaccent bestaat uit tien bouwlagen. Aan de spoorzijde hebben we één getrapte vorm opgenomen waardoor de bebouwing aan de Mr Tripkade iets lager is.

Aantal vierkante meters kantoorruimte (BVO)

Circa 1465m2

Verdeling van de kantoren over de gebouwen

Kantoren bevinden zich in vier verdiepingen van het hoogteaccent  

Type woningen

Sociale huurwoningen, woningen uit het segment middenhuur en betaalbare koop, stadswoningen (gezinswoningen met meerdere verdiepingen)

Woonprogramma

Voldoet aan de eisen van de gemeente. Meer dan 40% van de woningen is sociale huur en nog eens 30% is middenhuur/goedkoop. Hiermee is 75% van de woningen betaalbaar.

Sociale veiligheid

De stadswoningen aan de Krammlaan zorgen voor ogen op straat en de appartementen aan de spoorzijde zorgen voor ogen over de groenstrook tussen het gebouw en het spoor.

Afbeeldingen

Waarderen

Registreren

Bewoner Tripkade

13-05-24 om 20:57

* Toren te hoog, beperken tot 6 lagen

* Kantoorruimte inleveren ten faveure van sociale huurwoningen

DRB

14-05-24 om 8:49

Liever geen kantoren op de begane grond. Er moet meer plek zijn voor stadswoningen. Toren aan de hoge kant. 

FtK

14-05-24 om 11:35

De toren oogt behoorlijk massief. Bij voorkeur (stads-)woningen op de beganegrond (straatniveau), zeker aan de Krammlaan.

FtK

14-05-24 om 11:41

De toren oogt nog steeds behoorlijk massief. Bij voorkeur (stads-)woningen op de beganegrond (straatniveau), zeker aan de Krammlaan. En de kantoren concentreren in de toren.

 

John

14-05-24 om 12:10

Dit ontwerp oogt zwaarder en past minder in de omgeving dan schets D. Ik vind de toren wel hoog.

Direct omwonende

14-05-24 om 13:49

Geen bewoning op de begane grond wat zal resulteren in een hoop overlast en onveilige situaties. 

Anoniem

27-05-24 om 13:35

Te hoog en massief past niet in de wijk no

Bewoner Tripkade

31-05-24 om 15:51

Wat een enorme toren, kan dat niet wat lager? 

EL

02-06-24 om 8:47

Op alle eerste woonlagen kantoren lijkt me niet bevorderlijk voor de sociale veiligheid. 

Direct omwonende

02-06-24 om 14:35

Het hele gebouw is veel te groot en veel te hoog voor de omgeving. De bebouwing aan de kant van de Tripkade is veel te hoog, m.n. aan de spoorkant. In essentie zou het met dit ontwerp aan die kant van zo goed als geen zicht op de huidige bebouwing naar zelfs nog meer dan de al weerzinwekkende 4 verdiepingen van schets C gaan, omdat ten opzichte hiervan in deze schets ook nog een kantoorlaag opgenomen is, waardoor het nog hoger uitvalt. Het zicht op de bomenrij aan het spoor zal hierdoor helemaal verdwijnen, zoals ook duidelijk is in de schets. Met de gigantische toren van 10 verdiepingen en andere kolossale delen van meer dan 4 en meer dan 5 verdiepingen, zal dit ontwerp nog meer het zicht en zonlicht blokkeren dan schets C. Verticaal groen ontbreekt/is niet zichtbaar. Weglaten van de kantoorruimte zou de omvang een stuk kunnen reduceren. Schets D is verreweg het slechtste ontwerp.  

KK - bewoner Tripkade

02-06-24 om 16:03

Alle ontwerpen zijn heel kleine variaties op eerder negatief ontvangen ontwerpen - zo ook dit ontwerp. Het gebrek aan ogen op straat met louter kantoren op de begane grond is in alle bewonersbijeenkomsten een terugkerende zorg geweest.

Daarnaast is de hoogte van de toren een andere constante zorg geweest. Opnieuw is daar niets mee gedaan. Terwijl de oplossing zo simpel is: schrap de 4 lagen kantoren. Er is immers meer leegstand van kantoren dan ooit:

Thuiswerkers veroorzaken terugkomst van lege kantoren op vastgoedmarkt https://www.nu.nl/economie/6303482/thuiswerkers-veroorzaken-terugkomst-van-lege-kantoren-op-vastgoedmarkt.html 

Door de kantoren achterwege te laten kan de hoogte van de toren drastisch lager worden, zonder dat wordt ingeboet aan het aantal woningen dat kan worden gerealiseerd. Die toren - die veel te hoog en massief is voor de plek - consequent een 'hoogteaccent' blijven noemen, is tekenend voor de gang van zaken. 

Ook deze zogenaamde inspraakronde is puur voor de bühne. 

Stefan

02-06-24 om 16:55

Het gebouw van 10 verdiepingen is veel te hoog! Maximaal 4 bouwlagen is nog acceptabel.

Janneke

02-06-24 om 20:47

De toren blijft erg hoog, graag minder verdiepingen. Stadswoningen en woningen/appartementen op de begane grond zouden beter zijn voor de sociale veiligheid. Verticaal groen ontbreekt. 

Hi

02-06-24 om 21:06

Op dit moment is er redelijk wat sprake van hangjeugd op deze locatie, ik denk persoonlijk dat door kantoren te plaatsen op de begaande grond de verleiding groot blijft om hier te blijven hangen. Wellicht is het een idee om één deel (de helft of één derde) verticaal geheel te reserveren als kantoor? Dan is voor de kantoren ook een eigen ingang te realiseren zodat die gescheiden is van die van de bewonders. 

Cookie-instellingen