Submenu

studio amargo

28-03-2024

Zeefdrukker Laura Aranda is dolgelukkig met haar werkruimte op De Kaai. Binnenkort maakt ze zelfs een zeefdruk van een van de iconische gebouwen.

Laura Aranda | 37 | Zeefdrukker | Getrouwd met Geo |Heeft huisdier poes Snowy |Studeerde Autonoom Beeldende Kunst aan Sint Joost School of Art & Design in Den Bosch | Studioamargo.com | @studioamargo

Wat doe je precies op De Kaai?
Als zeefdrukker en zelfstandig ondernemer heb ik hier sinds de zomer mijn studio. Voor mijn vrije werk maak ik prints en werk ik met composities waar ik de balans tussen vormen en kleur zoek. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van herhalingen, overlap van vormen of beide. De techniek die ik hier voornamelijk voor gebruik is zeefdruk.

Waar verschijnt je werk?
Mijn vrije werk wordt tentoongesteld en daarnaast doe ik ook werk in opdracht, bijvoorbeeld voor Platform Wederopbouw Rotterdam. Ik deel de ruimte met Ivan van Beek en Roderick van Hasselt. We hebben ieder onze eigen projecten, maar geven samen graag workshops zeefdrukken en andere druktechnieken. Dat deden we al met het Zadkine College en ALL CAPS.

Hebben jullie ook maatschappelijke ambities?
Jazeker! Met de workshops willen we jongeren en mensen in de buurt stimuleren met kunst – iets waar ze anders misschien niet zo snel mee in aanraking zouden komen. Met kinderen, die nog te klein zijn voor drukprocessen, maken we stempels of gaan we op textiel plakken. Ook ontwikkelen we nu een workshop voor verschillende leeftijden. Het lijkt ons leuk om mensen te stimuleren en met bijvoorbeeld zeefdruk hun eigen weg te vinden.

Hoe ben je op De Kaai gekomen?
Mijn eerste ruimte was ver en druk, en ik wilde graag ook een plek met een eigen sfeer. Thuis in Capelle word ik snel afgeleid. Ik zocht daarom een plek waar ik rustig aan de slag kon. Ivan en Roderick waren deze ruimte op het spoor gekomen en vroegen of ik medehuurder wilde worden. Natuurlijk zei ik meteen JA!

En hoe vind je het hier nu?
Toen ik ging kijken, was ik direct al verliefd op het uitzicht: de Maas, de schepen, de Willemsbrug, Tropicana en natuurlijk de skyline van de stad. Nu geniet ik er bijna dagelijks van. Architectuur en steden inspireren mij, dus ik zit hier helemaal op mijn plek. Eerder maakte ik al zeefdrukken van de Markthal en de Maastoren. Binnenkort
wil er ook één van De Kaai maken. Ik moet alleen nog even bedenken van welk gebouw.

Ten slotte, wat betekent de naam Studio Amargo?
Het is Spaans, want ik kom oorspronkelijk uit Mexico, en betekent ‘bitter’. De naam komt als een grap van vrienden en is ook een knipoog, want mijn werk is allesbehalve bitter. Tegenwoordig maak ik veel gebruik van kleur. Aanvankelijk was mijn kleurenpalet nog niet zo uitgebreid, maar toen ik fluoroze pakte, is mijn liefde voor kleur begonnen.

Cookie-instellingen