Submenu

Nieuwe toetreder in de Coalitie De Esch: welkom Havensteder

07-05-2024

De Coalitie de Esch verwelkomt een nieuwe samenwerkingspartner die zich in gaat zetten voor de wijk samen met de andere coalitiepartijen.

Nog maar kort geleden maakten we bekend dat de Coalitie De Esch is bekroond met een intentieovereenkomst met NLV (voorheen MN Dutch Real Estate), Vesteda, Achmea Real Estate, Bakkers Hommen, Bluehouse, TBI-onderneming ERA Contour, Stebru, Echo Urban Design, Kraaijvanger Architects en Woonstad Rotterdam.

En nu hebben we alweer een nieuwtje, namelijk een nieuwe toetreder tot de Coalitie. Havensteder, een grote Rotterdamse woningbouwcorporatie, die betaalbare woningen verhuurd in de stadsregio Rotterdam. “Met de seniorenflat Mazesteyn hebben wij voeten aan de grond in De Esch. Als woningcorporatie zijn we verankerd in de wijk, niet alleen met ons vastgoed maar ook met onze bewoners. Samen met hen en samenwerkingspartners kijken we naar wat de wijk nodig heeft. Verbinding zoeken met de Coalitie is dan ook een logische stap” aldus Marije Bouman, ontwikkelmanager bij Havensteder.

Als je De Esch binnen rijdt, kan dit gebouw je bijna niet ontgaan met een prachtige muurschildering: “Waar we altijd voorwaarts, Waar geen weg meer terug. Wanneer jij weer windje tegen, Wij dat duwtje in de rug”. Een cadeau dat Stichting Volkskracht gaf aan alle Rotterdammers op het gebouw van Havensteder.

Ook de Coalitie is blij met deze nieuwe partij, Koen de Boo (woordvoerder van de Coalitie) laat weten: “We zien in Havensteder een goede partij die samen met ons onze doelstellingen kan gaan verwezenlijken. Naast Woonstad, is het fijn dat de grote Rotterdamse sociale huisvesters, die alle voelsprieten hebben in de wijk, aansluiten. Op die manier bundelen we de juiste krachten samen”.

Cookie-instellingen